Tröttmössa AB

Ja ucha ja, vad jag än gör så blir jag trött på 2 sekunder.. orkar knappt göra nåt alls längre.. men d kan ju bero på all den övervikt jag bär på som jag ej  är van vid.....

Annars då... har varit ägare till min fina maza nu i ett par dagar och jag är fortfarande sååååååå nöjd med den! skit skön att köra, rymlig och fin! dock fick Denver åka med i bagageluckan en gång och det kommer ALDRIG mer hända! Om inte Magnus rakar av hundfan ALLT hår vill säga, för hela där bak blev fullt med hår!


Och just ja jag har ju inte bloggat knappt sen förra helgen och helt glömt bort att slänga in en bild på den söta grodan som jag fick av pappa och renee.... eller nja den va väl till bebisen kanske... dock så har nog Chocko bestämmt sig att det är hans..... han har suttit och sneglat på den där stackars kväckand grodan i en veckas tid nu och han undrar nog varför i hand värld "hans" leksak står på en hylla där han inte alls nåt.....
Här kommer i alla fall en bild på den:





Och mer då... hunnit gå in i vecka 34... INTE långt kvar nu.. och magen har sjunkit en jäkla massa och "krymt" en massa... och i morgon blir d barnmorskan och se vad som säjs om min lilla skatt där inne!
Tror faktiskt inte att jag kommer att gå hela tiden ut eftersom att magen sjunkit som den gjort, men man ska aldrig säga aldrig... jag kanske till och med går över tiden, det vet man aldrig! :)


Har dock fruktansvärda förvärkar på nätterna  som e mindre sköna, men då vet man ju i alla fall att kroppens system vet vad dom ska göra när d väl e dags så d e ju bra! Har även förvärkar på dagarna i bland nu och sammandragningar som inte är allt för sköna... och det e jobbigt för då måste man ju ta d lungt med det man gör och i bland kanske till och med sätta sig ner och andas!

Och vi ska inte ens diskutera foglossningen... AJ som enda in i helvete va ont det gör varje steg man tar!!! Tycker att det e mindre kul... och rätt som d e så kan det smälla till och ena höger benet nästan viker sig under mej... *snyftar* INTE okej!

BB väskan är i alla fall packad och klar och funderar på om jag ska sätta ut barnstolen i bilen så att den är där den ska, eftersom ingen ändå sitter där bak i bilen så tar den ju ingens plats, dock får väskan stå kvar här inne så att ingen får för sig att krossa rutan på min nya fina bil :)


Här kommer en aldeles nytagen bild på magen i början av vecka 34



Liten har väldigt ofta hicka och lullar runt där inne, och jag verkligen längtar tills h*n kommer ut så att man får stilla sin nyfikenhet, vad är det för kön pojke eller flicka? hur ser hon/han ut?

Jag har i alla fall köpt liiiiite tjejkläder i fall att som jag verkligen inte kunde låta bli, på rean så klart... en liten blommig klänning, 2 bodysar (en rosa och en röd) och ett puma dräkt... skulle det komma en pojke här så finns det ju alltid andra som får flickor så dom kommer ju i alla fall komma till användning någonstans :)

Jag tror ju dock fortfarande på en pojke, men man ska ju aldrig vara helt säker... men dom flesta vänner jag har verkar tro på flicka.. så som sagt ska bli VÄLDIGT spännande!


Och i går (lördags) va vi äntligen iväg och köpte en luftavfuktare/partikeluppsamlare som jag har tjatat och längtat efter såååååå länge! så nu står den här hemma den fina och brummar loss... och jag vet inte om jag inbillade mej, men jag tycker i alla fall att jag sov bättre i natt än på länge samt att lilla gubben inte snarkade... vilket nog inte har hänt någon natt förut här hemma!
Här är den skönheten;



På kvällen efter att ha sprungit i affärer halva dagen så blev d till att besöka mamma och micke och så va Jazmine där, och som vanligt blev vi kvar hela kvällen åt mat och massa gott som jag och Magnus åkte in och handlade... bla chokladpudding och sedan senare på kvällen avakado med räkor och cremefrach (stavning?) röra... sååååå gott!
Kom väl hem runt halv 1-1 som vanligt :)

Och så vill jag bara visa en hell söt bild som jag tog här om natten... Min stora älskling har en huvudvärmare i form av min näst minsta lilla älskling :)




Fredags kväll va jag hos min kära vän Linda oxå.. och jösses va d märks att vi inte träffas så ofta för vi har MYCKET att prata om! Hade hyrt 3 filmer och vi såg inte en enda utav dom *s*
Men det gör inget för d e skönt att kunna prata med någon om precis ALLT!  Och hon är ju typ min idol när det gäller barnuppfostran så man får bra mycket tips där :) Så d blir väl till henne telefånen går varm sen när bebis har kommit och jag behöver svar på frågor!

Ja så mycket mer än d har d inte hänt här hemma... jag fortsätter gunga fram i min takt ja!
Får se när nåt mer spännande händer och fler inlägg kommer!

NY BIL :) ÄNTLIGEN!!

WOOOOHOOOOO!!!! Idag ringde min kära pappa och sa att han hade hittat en mazda åt mej i sthlm som låg i min prisklass och som va schysst....

så jag och Valle som då va på stan tog bilen ner till sthlm och kollade läget.... och japp det va verkligen en bil för mej =) så vi kollade på den och provkörde den, klämde och kände och verkligen synade bilen ut i sömmarna!

SKIT fin! så jag slog till! dock behövde dom ha arbetsgivarintyg så jag får inte hämta den försen i morgon =/ buuhuhuhu! Hade velat köra hem min pärla idag, men sig d gick inte.... men papprena är påskriva och klara så det ända dom behöver är d där intyget så skulle han ha allt annat klart i morgon så jag bara kan betala och ta nyckeln och åka =)

Alltså blev det en Mazda 6, av 2007 års modell, svart med dragkrok och hela köret! + att den e jäkligt rymlig där bak och får nog till och med plats med både denver och barnvagn :)

Här kommer bild på den underbara!






Förutom en ny bil så inhandlade jag även lite mer bebiskläder :) på rea så klart då, men ändå! en mjukiströja och lite mer! så söt!

Nu längtar jag verkligen tills h*n tittar ut så jag slipper ha ont på nätterna och slipper upp och kissa 100 ggr per natt! slipper jag det är jag nöjd! Och att gå upp och mata och gosa med bebis på nätterna lär ju bara 100 ggr resor bättre än att ha förvärkar...!


Undra sa flundra om man kanske skulle ta en sväng förbi barnens hus i morgon oxå och kanske se om dom har nå bilbarnstol modellen större på rea!?! eller nåt annat roligt!



Är i alla fall en sjukt glad och nöjd tjej idag efter att ha äntligen hittat MIN bil :)

Hmm.. what to do?!

Börjar med att berätta om Ultraljudet i Uppsala idag.....
Allt såg jätte fint ut och bebis ligger neråt och startklar, nu är d bara hoppas att h*n stannar där....

Kärringen som gjorde ultraljudet tröck så jävla hårt med ul maskinen prylen för att hon skulle kunna se moderkakan och AJ AJ AJ som FAN va ont d gjorde... hon va ju tvungen att flytta på bebis..... men liiiiite försiktigare kunde man väl vara? så jag tycker verkligen synd om dom stackarna som måste vända på bebis när dom ska föda när den inte själv har vänt på sig.... =/

Men i alla fall så har moderkakan växt med uppåt ryggen precis som den ska och inte ner för där bebis ska ut, vilket betyder i dagsläge INGET planerat kejsarsnitt *pustar ut*  Fast man ska ju inte ropa hej försen man är över ån och vad som helst kan ju faktiskt hända.... men jag hoppas på att d blir "normal" födsel :)



Sen då efter ul så har jag och mammi vart runt på MASSOR med bilfirmor och kollat efter bilar...

Hittade en skit snygg peugote (stavning?)  här om veckan i västerås... och den e verkligen skit snygg invändigt... utvändigt dock inte alls lika snygg.... grillen va i d närmsta skit ful!

Hittade en Volvo oxå som va snygg.. en suv liknande... just nu kommer jag inte på märket... snygg va den i alla fall och STOR soom ett jäkla hus.... men då låg försäkringen på 700 kr månaden, och skatten på nästan 4000 kr om året....  och avbetalning om typ 1400 kr i månaden i 5 år....  och den sdrog bensin som satan... kanske inte så ekonominskt när man ska ha barn?

Kia sorento som jag tidigare varit inne på i snart 5 år kan jag nog oxå glömma... sama skatt där och samma försäkring i princip,.,.. dock billigare i inköpspris.....


Kom till enköping (det är ju dummt att kolla där man bor först menar jag :p)

Och där hittade jag en ford fokus 08 för 99.0000 kr med en årskatt på 1000 kr och försäkring på kring 500 kr i månaden.... verkligen min prisklass.... MEN då fanns ingen dragkrok, d ingick inga vinterdäck, inga rails och d gick inte att stänga av aerbagen själv.... (vilket man kunde på peugoten)
+ att sätena va grymt jäkla fula.... så den blir d icke.. för mycket nackdelar som väger emot...



På utvägen (gick en annan väg ut) ser jag en bil med schysst kasross som fall mej i smaken OCH en cool färg... en mazda 6 av 2007 års modell..... så jag går fram och kikar på den och provsitter... och JISSES va skön den va... och snygg invädigt OCH utvändigt.... bra förvaringsmöjligheter.... barnvagnen får garanterat plats där bak.... ända nackdelen är (kan oxå vara possitivt) är att det är diesel med en årsskatt på 4000 kr..... (1500 i 3 omgångar)



fördelar med denna va oxå att den hade dragkrok och rails OCH man kan själv vrida på och av aerbagen när man själv vill, + att det inte va kammrem på den utan kamkejda och då behöver man ju inte byta som en kammrem.....

Dock skulle dom ha 134.000 kr för den vilket skulle för mej betyda en månads peng på 1600 kr i avbetalning, närmare 600 kr i försökring, samt minst 300 kr i månaden på skatten.... vilket summa sumarum skulle bli 2500 kr i månaden på ett ungefär... och det är MYCKET pengar när man har mamma penning...

MEN jag har kollat runt på bilar i 20 tusen kronors klassen och ingen faller mej i smaken.. den ena är fulare än den andra....
Så då är frågan hur man ska göra.....?

Som sagt ska i alla fall tillbax till bilfirman  i morgon och titta på den igen så får vi se vad som händer.... vore ju nice med en så pass schysst bil....


Ja MYCKET skrivande om bil blev d nu... men så kan d va i bland :)
det är ju typ d mitt liv kretsar runt nu... bebis, ny bil och mina hundar :)

På tal om hundar så tänkte jag nog försöka gå upp till lilla gubben som badar nu och se om man kanske kan slänga i en hund eller 2 och få dom shampoonerade, då vi sedan ska köra noskvalster medel på dom i morgon är d tänkt....

Tjo på er!

3 års kalas!

woopppppaaaa!!

Den här helgen har glidit på som alla andra-... tiden rullar på om man säger så...

Fredags hände inte mycket (eller har jag glömt nåt?)

Lördag till västerås och kolla på rally en timme, lämnade tillbax magnus däck som han hade köpt som inte passade... kollade på lite bilar... fanns tyvär ingen kia sorento där heller... eller jo men inte just den modelen jag vill ha...

Dock så fastnade jag lite för en annan bil... en peugote eller hur d stavas..... jäkligt läcker va den faktiskt... men jag vet inte ja.... Har hittat en lika dan i uppsala som va mycket billigare som jag ska kolla på efter ultraljudet i morgon.... och kanske provköra om d känns rätt.....
Så vi får se... nu kanske d inte blir nån kia längre :)


På lördag kvällen i alla fall så tog vi svängen förbi mamma och Micke och blev bjudna på mat... lasagne.... gooooooooooooott som satan! Och som vanligt när man e hos mamma så glider rtiden iväg  och runt halv 1 tiden på natten åkte vi hemmåt!



I morse eller snarare idag vaknade vi halv 1 (?) Av att pappa kom förbi.... klockjäveln hade inte ringt fast jag hade ställt den *morr* jäkligt bra.... så d blev upp i duschen fort som satan och göra sig klar eftersom att vi skulle på kalas!

Klockan halv 3 styrde vi kossan mot Sara och Magnus till deras lille Antons 3 års kalas! Och jisses va barn det va där... full rulle och fullt ös medvetslös... det var barn ÖVERALLT! Mer vilda än tama vill jag lova.... tavlor som nästan flög i golvet, barn som klättrade på alla möbler som fanns.... jisses.... dom barnen kommer att sova gott i natt skulle jag tro alla gånger....! Och Sara har en måndag av städning att se fram emot!

Och världens sötaste lilla kisseunge hade dom oxå... den hade mna ju gärna haft med sig hem... blev nog lite kär tror ja ♥


Efter det blev d hemgång och raka vägen upp i tvättstugan...
Så nu är d va ja har framför mej resten av kvällen... tvättstugan.... yippiiiiiiii!!!!!

I morgon är d ultraljud och se lilla skrutt, spännande spännande :) Längtar massor och vill att d ska bli morgon nu!

Efter UL ska jag åka och kolla på en bil som jag skrev tidigare, så får vi väl se vad som händer.... :)

Resten av vekan har jag va jag vet inget planerat så där får vi oxå se vad som händer!

Nu blir d solsidan!

HEJ!

förvärkar!

Jaha d händer inte mycket här inte... va till sthlm igår och skulle kolla på en bil... men när vi kommer fram till bilhandlaren så möte vi en herre i bilen som just precis skrivit kontrakt och köpt precis just den bilen jag ville ha =/ Så det va bara sätta sig och åka hem igen då... blä!

Dock fick jag ju en hel dag med Valle och William... även om William inte va allt för glad över den långa bilresan....

Vi stannade på Kalssons på vägen hem och jag köpte jätte söta bebis kläder.... dock till flicka.. så d lär ju märkas om jag får användnin för dom eller inte... annars får jag väl ge bort dom till nån annan som får flicka... men bodysarna kostade 15 kr st och en puma dräckt för 100 kr... jag kunde verkligen inte låta bli... eller så får d väl bli en pojke med rosa på sig :) *s*

Sen hem för att beställa pizza och gluffsa i sig framför tv´n för att sedan gå å sova!

Idag har jag vart i väg och storhandlat till 2 veckor framöver nästan.. skönt att ha d gjort så att man har all mat hemma.... sen kanske lite mjölk och så behöver inhandlas men d går ju fort!


Har sovit illa som fan nästan hela graviditeten pga av att jag måste upp och kissa en gång i kvarten eller dricka... men dom senaste nätterna har jag fan sovit ännu värre... Har haft sammandragningar och vad jag skulle tro är förvärkar.... typ som mensvärk, fast värre.... inge skönt alls.... måste nästan ringa till min barnmorska på måndag och fråga om d e normalt så här tidigt... vill ju inte gärna att bebis ska få för sig att komma redan... kan ju vänta minst en månad i alla fall!
Eller om jag frågar på måndag när jag ändå ska till uppsala på ultraljud....
Ont gör d vilket som och då är d inte lätt att sova..... + att jag är svullen där nere (dom intimare delarna).... och jag vet ju inte riktigt hur d går till när kroppen förbereder sig för att föda barn...?

Har i alla fall läst och hört att d e jätte normalt att ha förvärkar och att vara svullen... men men, får nog kolla upp d ändå!


I morgon skulle Linda komma förbi på besök oxå :) Jätte kul för vi träffas så sällan!!


Ja nä men d va väl typ allt jag hade att skriva.... händer ju inte så mycket här hemma om dagarna... dom mest glider på!


Nej men tack för mej idag då :)

Barnmorskan och fika på stan :)

Japp, har varit till barnmorskan idag.... och för d första  måste jag bara påpeka att jag älskar min barnmorska... är såååå nöjd med henne.. hon förstår mej precis!

Så efter att ha pratat med henne idag så¨avbokade jag tiden hos psykiatrikern och får i stället en kallelse till deras egen psykolog, som är mer inriktat på graviditeter  och känslor kring den :) kanon skönt!

I alla fall så tyckte hon att min mage hade sjunkit jätte mycket och växt en massor.... sist jag va där låg symfus måttet på 28, vilket var för 3 veckor sedan, och nu låg det på 33.. så den växer på riktigt fint....

Hjärtslagen låg på 145/150 slag/minuten, vilket oxå är jätte bra =)

Bebis har även fixerat sig nu som jag fattade det och huvudet låg låååångt ner... så nu är h*n ännu mer startklar än h*n redan var :)   (har ju legat upp och ner hela graviditeten)

Så jag antar att nu är det bara att vänta tills h*n känner sig redo att möta världen =)

jag längtar i alla fall tills den lille kommer ut.... för jag verkligen HATAR att vara gravid,.... känner mej som en fet jäkla valross som har ont tammefan på ställen jag inte ens visste fans... mindre trevligt.... pissnödig hela nätterna och att bara ta sig upp i från sängen är en kamp....hummörsvägningar som heter duga och irriterar mej på minsta lilla.....



men men nu ska man inte gnälla allt för mycket... har nog en väldigt enkel graviditet om man jämnför med andra kompisar som har vart gravida, som knappt har kunnat gå!

I alla fall så va allt bra med bebis och d e ju d som e huvudsaken... så nu längtar jag bara tills på måndag när jag får se lille bebis igen på ultraljudet i Uppsala ;)

Och om 2 veckor är d dags hos barnmorskan igen!




Efter barnmorskan så åkte jag hem, traskade ut med mina älskade vovvar på en ishal prmenix... höll på att ramla ungefär 100 ggr.... busade lite med dom och sedan ner på banken... pratade med dom om lån och så vidare, d lät ju possitivt, så vi får se om jag kanske blir bil ägare till helgen.... är ju fortfarande inte helt 100 på vad jag vill ha för bil!

Sen på stan för att fika med Valle och William... eller försöka i alla fall... lille william är inte längre så liiiiiiten och ska ränna runt som tokig.... snacka om att Valle har händerna fulla....

snacka om energisk unge.... kul sen när min unge kommer oxå... då blir d 2 riktiga damp ungar att jaga HAHAHA Jag och Valle behöver inte gå på nå gym vi inte, för om ungarna ärver hälften av min och valles damp energi så lär vi få springa arslena av oss så d räcker å blir över *s*

Men d e underbart när dom har energi.. heldre d än ett barn som sitter som ett paket och inte gör nåt alls!

köpte hårfärg oxå... så nu blir håret rött.... får se hur d blir :)

Nej nu ska man kanske börja laga lite mat?



Söndag och städdag!

Japp har inte allt för mycket att skriva idag.... va hos Ida och kollade på film igår.. eller kanske man ska säga i natt, köpte en rulle på vägen dit... splice tror jag den hette.... faktiskt helt okej! doch vill jag se paranormal activiti (stavning?) men eftersom att jag inte hade nä brännskivor  och inte Ida heller så blidde d inte så.... så d får bli någon annan kväll =)

sen vid 3 tiden när jag skulle hem va d full jävla snö storm... jisses va läskigt d va å köra på hummelsta sträckan då eftersom att d e helt fritt på sidorna nästan hela vägen så d blåste ju en hel jäkla massa.... + att jag va helt ensam på vägen.. kul om man hade kört av där du.....


I alla fall idag har d verkligen inte hänt ett skit... och kommer nog inte göra d heller.... har haft städdag på både uppe och nere våningen och d behövdes verkligen... va tammefan Denver hår ÖVERALLT! Är så trött på hundhår och så självklart mina äckliga jäkla pissråttor som pissar ÖVERALLT! Och nu när jag städade på övervåningen så hittade jag deras jäkla piss"gömställe" inne i garderoben där uppe va d väl en 10 pisspölar... ÄCKLIGA PISSRÅTTOR!!!!!!!!!!!! så nu kommer dom tyvär att få sova i sin kära bur igen eftersom att dom inte kan sköta sig!







I morgon är d dags för barnmorskan igen och mäta magen och ta lite prover och få lyssna på mitt lilla hjärta i magen igen =)
Sen är d bara en vecka kvar tills ultraljudet... ska bli kul att se den lille igen.... nu är d bara hoppas att moderkakan verkligen inte har lagt sig där den inte ska... det är ju därför jag ska dit för att dom tyckte moderkakan låg så lågt ner sist, nästan på gränsen för där bebis ska ut...

Och har den "glidit" ännu längre ner så måste d ev bli kejsarsnitt... och det vill jag verkligen INTE!

Nä nu ska jag väl sätta igång med maten så att den där inne växer som den ska oxå =)

Vecka 32 :)

I helgen har d inte hänt mycket.... mest hängt hemma, fixat med barnvagnen och bilbarnstolen =)

Har nu kokat alla nappar som jag har köpt så att d e klart, samt nappflaskan....
Så jag inser nu att jag verkligen har ALLT jag behöver till bebis... i alla fall allt nödvändigt... och säkert jäkla massa onödigt oxå.. men better safe than sorry har jag hört ;)

I alla fall så kan den lille dimpa ner när h*n känner för det nu.. jag e väl förbered....

Och idag går jag in i vecka 32 oxå, vilket betyder att det faktiskt bara är 6-10 veckor kvar innan h*n kommer!

Och jag tror att det är en liten pojke... vet inte riktigt varför jag har fått för mej det, har absolut inte haft nå drömmar eller nåt om d eller nå förkänningar.. och alla symptom jag har haft har vart blandade för tjejer och killar.... och alla säger olika gällande min mage.. hälften säger flickmage och hälften pojkmage.... Men av nåfon andledning tror jag att d e en pojke... ska bli super kul att se vad som kommer ut sen!

Ja som sagt har inte så mycket intressant att skriva... men här kommer i alla fall lite info om veckan jag nu går in i =)



Vecka 32 ♥

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Barnvagnen hemma :)

Japp nu står pärlan här hemma i garderoben under trappen..... med skötväskan och allt packat!

Åkte till västerås direkt när lilla gubben kom hem ifrån jobbet för att han skulle köpa däck till sin nyinköpa lilla kross eller va fasiken d e han har köpt.. har inte så mycket koll på hans "leksaker" som kommer inrullandes var och varannan vecka *s*

Efter att han hade köpt, eller snarare beställt dom så åkte vi vidare till barnens hus för att hämta min kära fina underbara vagn! När dom kommer inrullandes med den så ser jag ju direkt att hmm nåt saknas...

Ja så hade självklart emmaljunga skickat fel sittdel till den (typiskt min tur) så nu får jag vänta tills vecka 7 med att hämta den.... inte för att d spelar någon roll me tanke på att barnet ändå inte behöver ha den försen omkring 6 månader ålder... så d e ju inte direkt bråttom med den :)

Men rätt ligg del och skötväska va d i alla fall!

Efter att vi hade checkat ut i kassan så skulle vi ju då ha in vagnen i bilen.... för d första tog d 10 minuter innan vi fattade hur vi skulle få ihop den, verken jag eller Magnus e ju speciellt tekniska när d gäller en sån sak.... och eftersom att vi inte har direkt haft nån kontakt med barnvagnar förut så va d inte helt enkelt... även om d faktiskt va JÄVLIGT enkelt när vi väl kom på hur man skulle göra *s* sen va d ju själva grejen med att få plats med vagnen i en liten jävla toyota yaris.... och d va verkligen inte enkelt eftersom att vi inte ens kommer in i bagageluckan där bak.... skit bil!!! men efter mycket om och men och svordommar så va den i alla fall inne! Här kommer bilder på min fina vagn =)





Och så klart skötväskan då =)



Vidare till billiga nisse för att köpa min sittpuff som jag så länge har snackat om att jag ska köpa... så lika bra att köpa den när vi ändå är där....

Glad som aldrig förr studsar jag fram till personalen och säger glatt att en sån där vill jag ha tack och pekar på min fina gröna sittpuff.....
Den gröna är tyvär slut får jag till svar... SLUT!!!!! Jag som har velat ha en sån skiiiiiiit länge och tänkt att jag ska vänta tills jag va helt klar med barnrummet.....
så jag frågar lite trevande nästan med tårar i ögonen (ville verklige ha en sån) om han inte va säker på att den inte fans på lager då...
så den snälla personalgubben springer iväg för att kolla för säkerthets skull.....
'Kommer tillbax och nej d e klart att den inte fans i lager....
Jag frågar lite snyggt om den kommer att beställas in nå mer, då jag verkligen vill ha en just grön....
Men nej inte d heller... jag suckar och är väl på väg att vända om å traska därifrån då han säger att MEN ni kan ju få ett bra pris på prov exet.... och jag kollar på honom och sen tittar jag på provexet (som e ganska smutsigt och tovigt)  och känner mej liiiiite fundersam till det.... men i stället för 800 kr skulle jag få betala 500 kr.. och det e ju nästan halva priset och faktiskt ett helt okej pris... så det fick bli den!!!! Så slängde upp den jäkeln på ryggen och traskade mot kassorna =)

Betalade och ut i bilen..... och jag kan säga att d va lika kämpigt att få in denna som att få in barnvagnen.. men efter typ 5 minuters kämpande så va den innne :) så är nu lycklig ägare även till en sittpuff av färgen grön... vissligen ett visnings ex men ändå!
Bild kommer här... kanske inte allt för bra bild... kommer upp bättre sen!



Och tro mej, den är MYCKET större än va d ser ut på bilden!



I alla fall på vägen hem, tog vi vägen förbi mamma och micke och tryckte i oss varsin pizza och hängde där en stund.. kollade på tv och pratade en massa....

sen åkte vi hemmåt vid 10 tiden....

Kom hem gick ut med hundarna och busade med dom..... tyvär tyckte denver oxå att han skulle busa och halkade rätt illa... så nu haltar han en massa oxå... inte så jäkla bra *aj*

När vi kom in gick lilla gubben och la sig (kände sig dålig som vanligt) och jag tänkte glatt att jag skulle fixa och packa i skötväskan.... och vad upptäcker jag då... jo då har puckona på barnens hus inte tagit bort larmet på skötväskan *morr* lite besviken lägger jag in väskan i garderoben och tänker att ja ha då får jag väl åka tillbax nån dag å be dom ta bort d.....

Men efter 15 min ungefär börjar bli lite irriterad och tycker att sååå jävla svårt kan d inte va att få bort ett larm,..... alla som snattar saker lyckas ju.. så jag tar fram en avbitar tång och börjar dona.... JÄVLAR va krånkligt d är vill jag lova... men efter ett gäng svordomar och spott  fräs så va skiten borta och jag kunde äntligen packa min fina skötväska full med nödvändiga saker...

Men eftersom att jag inte är så jäkla hajj på vad man ska ha i så kanske man kan få lite förslag på viktiga saker jag kan ha glömt.... det jag har packat är

skötunderlägg som hör till väskan
tre engångsskötunderlägg (ifall ungen skulle skita ner sig totalt)
rumpsalva
påsar till använda blöjor
blöjor 20 st (kanske aldeles för mycket? hur många bör man ha?)
ett paket våtservetter
ett par amningsinlägg
en kräk handuk
en kräk haklapp
ett par byxor
två bodysar
en tjock tröja
ett par extra strumpor

Sen kommer jag även att lägga i nappar när dom e kokade... Och så klart nån leksak till bebis att ha i nödfall om h*n slarvar bort den hon har...

Då är frågan till dom som har barn sen tidigare om jag har glömt nåt skit viktigt eller om jag har lagt ner nåt totalt onödigt?


Ja d va väl d mest spännande som hänt den här veckan...

eller jag va hos läkaren igår oxå... blev sjukskriven även denna vecka men nu för foglossning... hon tyckte att d va konstigt att jag inte gnällde mer över smärta då hon såg och kände att hela bäckenet eller va d va hade delat på sig (?) Jag kanske har ganska hög smärttröskel då... skönt....

Läkaren jag hade tyckte att allt inte stog rätt till heller när vi pratade och han anser att jag förmodligen har graviditets depression oxå, och tog även in en kvinnlig läkare för att rådfråga och även hon tyckte det.. och ja.. lite deprimerad kanske jag är... det kan ju va därför jag är så fresig och arg eller ledsen hela tiden?!? dom tyckte i alla fall att jag verkligen va i behov att prata med någon så jag fick tid akut hos en psykiatriker  på tisdag  morgon för att se om dom anser att jag behöver antideprisiva medel för att inte sen när barnet kommer få förlkossningsdepression... finns tydligen en ökad risk för det om man inte e fit for fight under graviditeten....
Såå jaa.. jag antar att d bara är gå dit och prata och se vad dom säger...... nå piller vill jag absolut inte ha... (tror inte på sånt som lyckopiller)

MEN det kan va skönt att få prata ut om saker som man kanske inte pratar med vänner och familj om... sånt som ingen annan vet, som jag inte vill ska komma ut..... tex på facebook när vissa blir arga för nåt....

Så ja... d va mitt inlägg för ikväll... en hel jäkla novell som vanligt när jag väl skriver!

Tack för mej och god natt!



Tandläkaren igen då!

Japp som det där äver lyder så har jag vart hos tandläkaren i dag igen då.... så nu tar jag igen dom 6 åren jag har missat där *s* nä inte riktigt men nästan kan man säga.... först va jag ju där i tisdags på vanlig undersökning och skrapade lite tandsten...

Och idag har jag som sagt vart där igen och skrapat tandsten... ont som fan gör det att skrapa.. men nu hoppas jag på att inte behöva göra d på läääääänge!

Sen har jag fått en ny tid om typ en månad för att dra ut en visdomstand som sitter lite dåligt till tyckte tandläkaren.... uch uch uch-. jag som verkligen INTE tycker om tandläkaren... blir aldeles svetttig flera dagar innan jag ska dit.... och dra ut en tand AJ AJAJAJAJAJAJAJAJAJA!!!!!!!!!!! Har redan dragit ut en tand och hoppades verkligen på att slipa ta en till.....
Men det va en visdomstand där nere som blev infekterad när den kom ut, och den här är en på överraden som redan är ute och hon sa att d inte skulle kännas lika mycket... hoppas verkligen att de stämmer!

Men med min jäkla tur ska ni se på fan att samma dags om jag drar ut tanden (vilket kommer göra ONT) Så sätter väl förlossningen igång oxå så att jag får dubbelt ont den dagen.. skulle inte förvåna mej ett skit!!

Men men om tanden måste ut så tar jag den heldre nu än sen när ungen har kommit.. kul att ha tandvärk och en skrikande unge?!? nej!

Hundarna är nog ganska paffa här hemma idag oxå me tanke på va tidigt deras matte va uppe *s* d hör ju inte dirkt till vanligheten här!


Och så vill jag bara påpeka oxå att min bebis rör sig nästan precis hela dagarna och kvällarna nu... konstigt nog me tanke på att dom flesta säger att bebis brukar börja lugna ner sig ju längre man går... men den här verkar vara tvärtom.... Hmm mysko....

Ja ja nu ska jag se om man kanske kan göra nåt nyttigt här hemma idag.. tex dammsuga eller nåt roligt.. kan ju behövas... denver ligger över hela lägenheter... eller nja.. i alla fall hans hår!

TjO!

Tandläkaren och ny bil!

Idag har jag umgåts med min kära vän Valle, eller halva dagen i alla fall, eftersom att jag sov till typ 12....

Skit jobbigt, eftersom att jag inte kan sova på nätterna så blir d att man tar igen d på morgonen/dagen.....
En vanlig kväll/natt så går jag väl och lägger mej runt 23-24, men somnar inte försen typ 2-3 (förutom i natt när jag somnade vid 4)
När jag väl har "somnat" så vaknar jag av minsta lilla typ hundar som e ute och natttraskar eller en granne som hostar, eller de mest vanliga att jag är skit törstig eller jätte kissnödig.... så man kan väl säga att jag slummrar till lite och sen e d inte mer än det.... inte försen typ 4-5 på natten så somnar jag på riktigt och behöver "bara" gå upp en gång i timmen för att dricka eller kissa.....

Och d jobbiga i d hela är att nu gör d piss ont i höfterna och ryggen så fort jag rör mej i säng jäkeln.. och värre är d när man ska gå på toa... så innan man ens har kommit upp ur sängen för att kissa är man klar vaken för att d gör ont *suck* BARA typ 2 månader kvar nu tills bebis kommer och kanske håller mej vaken på nätterna i stället *s* ser jag fram emot! Aldrig förr har jag väl önskat att bebis ska komma för tidigt, men nu gör jag faktiskt det.... kanske bara 3-4 veckor för tidigt vore nåt....  fast d kanske man inte heller vill, för då blir man väl kvar på sjukhuset i deras äckligt obekvämma sängar  i stället *s*


Ja ja slut gnällt om det nu =)

Idag va jag i alla fall med Valle och William... först va vi en stund hemma hos Valle och sen ner på stan, kollade lite i affärer och jag hittade en gudomligt söt sparkdräckt i jeans som jag va tvungen att köpa, samt en body och en mössa :) Igentligen hadde jag verkligen inte råd med detta men kände att jag inte kunde låta bli! Bild kommer här:



Sen va Valle med mej till tandläkaren... och jisses va nöjd jag är....
Har inte vart där på typ 5 år och tänkte att d här kommer att kosta MYCKET pengar och jäkla massa hål... men nej tänk inte ett enda hål! coolt! Bara normalt mycket med tandsten som nu ska skrapas bort... lite tog hon idag och på torsdag åker resten =) så det blev inte alls någon jätte dyr räkning som jag trodde! Blev beordrad att skölja munnen med nåt äckligt munskölj (som by the way va ganska dyrt) samt köra med tandtråd och borsta tänderna med zendodyn tandkräm! nice!


Efter tandläkar och apoteks besöket blidde d banken för att ansöka om bil lån och det får jag svar på i morgon! men d skulle jag inte tro är nå problem....

Så har jag även mailat med en kvinna angående en bil, men är lite osäker.... den e inte ny utan en 03:a som dom ska ha ganska mycket pengar för, som desutom ska skattas och besiktias nu i april/maj... då är frågan om det är värt dom pengarna att köpa en bil av privat person.. eller om man ska köpa en på en bilfirma.... svårt d där när man e helt jäkla pantat i huvudet när d kommer till bilar.... jag kollar ju bara på hur bilen ser ut, inte vad som är gjort eller in te gjort på den (vilket man absolut ska göra)

Och eftersom att d inte är min kära karl som ska ha den så är han väldigt ljummet intresserad av att hjälpa mej med att kolla eller svara på mina frågor *morr*

Så nu är frågan köpa eller inte köpa?

Annars då... ja d händer inte mycket här inte... glor runt på internet hela dagarna eller städar... eller så sitter jag och glor på tv och gör inte ett skit... roligt liv.. verkligen!

1 vecka kvar tills jag får hämta barnvagnen... längtar som en tok.. för d känns liiiiite som att när den har kommit så är allt klart tills bebis kommer :) Och om typ en vecka är d dags för ultraljud och barnmorskan igen =) d e nära nu! pojke eller flicka ska bli mest spännande att se vad det är....

Vad tror ni som läser?!?! Pojke eller flicka?!? och vilket datum tror ni att lillen kommer?

Funderar även på om man ska ha en sån där sk babyshower... d börjar ju bli popis med att ha det i sverige nu oxå, och inte bara i USA..... så kanske att man skulle ha det... är ju faktiskt ett smart sätt att träffa alla vänner oxå UTAN att själv behöva lämna lägenheten *s* äh vi får se... kanske, kanske inte =)

FREDAG!!

Oj nu gick det så där lång tid imellan att jag har skrivit igen.. men har inte haft så hemskt mycket att skriva om.... och sen har jag faktiskt inte haft nån lust att skriva heller!!

Men lite uppdatering då:

Hundarna har haft löss, vilket resulterade i att jag började gråta helt hysteriskt och kunde inte sluta... tyckte d va såååååå förbannat äckligt.. så ALLT i lägenheten åkte ut på baksidan för frysning (tack och lov för vinter) och det som gick fick åka upp till tvättstugan.... (klockan 4 på natten va jag klar med jävla massa säckar tvätt)
Magnus fick bada hundarna och kamma igenom dom och lusa av dom, medans mamma och jag städade hela lägenheten!

Så nu efter den insidenten så kan man ju knappast säga att vi har ett skitigt hem eller smutsiga hundar!

Och det där vill jag aldrig mer vara med om! Så mina hundar kommer nog aldrig mer få träffa nå andra hundar som INTE är avlusade! *tvi*




NYÅRSAFTON:

Åkte jag och lilla gubben och alla hundarna till salbohed, till Jonny, emelie och lilla Alvin och så klart Gucci... (vi hade med oss avlussningsmedel till Gucci) för att äta god mat och bara umgås!

Vi kom underför med att Denver nog förmodligen är halv döv, för han reagerade inte första halvtimmen på smällarna typ... försen han såg i fönstret att det lös upp på himlen...ö då började han skaka hysteriskt och flåsa.... men d gick över ganska fort tack och lov!

Vi åkte väl hem efter en hemskt jätte trevlig kväll runt 3 tiden skulle jag tro... för vi va hemma och i säng runt 4 tiden!



Annars har d väl inte hänt så mycket här hemma......

Barnrummet är nu helt klart för bebis att komma... det ända jag saknar nu är en "sittpuff" som jag ska köpa så småningom när jag har råd.... är ju inte världens rikaste just nu!  men den e lixom igentligen inte sååååå viktig... men jag vill ha den så jag har nånstans i barnrummet där jag kan sitta å amma om d nu funkar med amningen! (Vilket jag verkligen hoppas)



Åh just d... har sålt bilen oxå... alltså volvon... skönt att behöva stressa att den ska fixas innan besiktning tycker jag.... och den hade garanterat inte gått igenom nästa år i alla fall och när jag har en liten vill jag inte stå med massa bilkostnader!

Så nu får vi se vad d blir för bil.. har ju velat ha en och samma i typ 5 års tid nu.. en kia.... men vet inte längre... den e ju inte så stor där bak som jag skulle vilja... man vill ju gärna få plats med hundar och barnvagn, barn och sig själv OCH saker man har handlat och jag tror att det kan bli ganska svårt i den bilen... men vi får se...!

Och just ja.. och ida va på en tripp till västerås för att fotas på the studio..... Hmmm hur ska man berätta om den resan?

5 min sminkning
1 h väntan
5 min hårfix
2 h väntan
15 min fotografering
30 min väntan
5 min se på korten för att inse att både jag och ida såg helt enkelt förjävliga ut på nästan varenda foto... jag som en fet valross och Ida... ja inte som ida i alla fall... tror Ida kanske hade 4 fina bilder medans jag typ skratta åt varenda en på mej... det blev bara värre och värre ju mer hon bläddrade!

Så vi åkte där ifrån trötta och  jäkliga UTAN några kort.....


Sen har d nog faktiskt inte hänt så mycket mer spännande i mitt liv.... går strax in i vecka 31... coolt... 9 veckor kvar... tiden går sjukt fort nu.. och jag blir bara mer och mer nervös för vad som komma skall.... Inte för förlossningen dock... en sån har jag ju typ redan gått igenom och vet att jag klarar av.... (även om det gör sjukt ont) Men därimot för tiden efter det... hur kommer jag att bli som mamma? va kommer det att bli för barn? kanske en kolik unge som skriker konstant eller en snäll liten rackare som knappt märks.... pojke eller flicka? ett fullt litet bergstroll eller en söt liten skrållan docka? Sånt där kan man ju inte veta.. och det är det som gör mej nervös.. när man inte kan planera... jag tycker om att planera... och blir oftast missnöjd när d inte blir som jag vill..... (dock kommer jag ju att älska mitt barn oavsett kön eller utseende)


Och om 2 veckor får jag hämta barnvagnen WOOOOHOOOO va jag längtar! är sjukt nöjd över mitt val av barnvagn även om den va svin dyr! den va värd varenda krona! vill få bädda ordning den så att den oxå är helt klar till bebis kommer =) har ju köpt ett jätte mysigt täcke och kudde till vagnen som matchar bebisens snuttefilt samt lammskinsfäll och en liten åkpåse =)

Att jag köpte en liten åkpåse va mest för att bebis inte kommer hinna bli så stor denna vinter och d räcker med en liten så kan man köpa en stor till nästa år när bebis förmodligen kommer att sitta i vagnen och man vet kön! + att den lilla åkpåsen är perfekt storlek att ha i bilbarnstolen =)

Åhhh jag läääääängtar verkligen tills h*n kommer.... vill att d ska vara NU NU NU NU NU NU!!!!! HATAR att vänta.. det är inte riktigt min starka sida *s*

Nej nu blir d till att sätta på kaffe skulle jag tro... Sara med barn borde komma snart tycker jag =)

Kanske lägger in lite bilder senare på barnrummet nu när d e helt klart typ!

RSS 2.0